“KIBRIS’TAKİ AP SEÇİMLERİNE TÜRKİYE MÜDAHALE EDİYOR”

Türkiye’nin, Kıbrıslı Türklerin seçimlere katılımını engellemek için Ledra Palas geçiş noktasının çok yakınında yer alan Goethe Enstitüsünde oy verilmesinin önüne geçtiği ileri sürüldü.

Bugün Kıbrıs

Kıbrıs Yeşiller Partisi Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı Oz Karahan, dün sabah Kanal SİM’de gazeteci Serhat İncirli’nin konuğu oldu:

ALMANYA’YA BASKI YAPTI
“İşgal koşulları altında Avrupa Parlamentosu seçimlerine giriyoruz” diyen Oz Karahan, Nisan ayında Türkiye’nin devreye girerek Almanya’ya baskı yaptığını ve Kıbrıslı Türklerin en rahat ulaşacağı merkezde oy kullanmasının engellendiğini savundu. Bu müdahalenin güneydeki Ulusal Konsey’de de konuşulduğunu aktaran Oz, AKEL’i bu konuda açıklama yapmaya çağırdı.

TÜRKİYE KORKUYOR
Karahan, “Oy kullanılması için Goethe Enstitüsü çok iyi olacaktı. Türkiye’nin en çok korktuğu şey bu; Kıbrıslıların ortak şekilde oy kullanması korku verici bir şey. Çünkü birlikte oy kullanmamız iki devletli veya federasyon tezlerini yerle bir ediyor. Birlikte bir demokrasi yürütebileceğimizi gösteriyor. Bu yüzden içinde bulunduğumuz koşullara karşı oy kullanmak çok önemli bir duruştur” dedi.

9 NOKTADA OY MERKEZİ
Kıbrıslı Türkler, 9 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde Lefkoşa, Mağusa, Lefke, Güzelyurt ve Pile geçiş noktalarını kullanarak Yeşil Hat yakınındaki 9 merkezde oy kullanabilecek. Kuzeydeki çeşitli noktalardan hareket edecek otobüslerle katılımın artırılması sağlanacak. Seçimlerle ilgili daha fazla bilgiye İnsan Hakları Platformu’nun sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.

MAGUSA FEST

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi